Injectie voor kennisinfrastructuur

De regering stelt 805 miljoen euro beschikbaar voor de financiering van projecten in het kader van de derde investeringsimpuls in de kennisinfrastructuur.

Het geld wordt gehaald uit het Fonds Economische Structuurversterking, zo schrijft minister Jorritsma van EZ in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van deze derde investeringsimpuls, in het Haagse jargon Ices/Kis-3 genoemd.
 
Net als de kennisimpulsen van 1994 (113 miljoen euro) en 1998 (211 miljoen euro) moet deze derde investeringsronde de positie van Nederland als innovatieve en kennisintensieve economie versterken. Door deze derde financiële injectie moet er volgens het kabinet meer ruimte komen voor identificatie en stimulering van wetenschappelijk onderzoek op innovatieve onderzoeksgebieden én realisatie van kwalitatief hoogwaardige netwerken op die gebieden.
 
Ices/Kis-3 is onderverdeeld in zes kennisthema's: ict, systeeminnovatie, microsysteem- en nanotechnologie, kwalitatief hoogwaardig ruimtegebruik, duurzaamheid en gezondheids-, voedings-, gen- en biotechnologische doorbraken. Het kabinet heeft voor deze prioritering gebruikgemaakt van advies van het Centraal Planbureau over de sterkte van de kennisthema's.
 
Kennisconsortia kunnen binnen de thema's, of op het kruisvlak ervan, projectvoorstellen indienen. Daarvoor wordt nog een 'oproep voor voorstellen' uitgeschreven. Het volgende kabinet zal op basis van de kwaliteit van de ingediende projectvoorstellen besluiten over het definitief beschikbare budget voor Ices/Kis-3 en de verdeling van dit budget over de kennisthema's en de projectvoorstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.