Amsterdam stopt met vernieuwing GBS

Amsterdam stopt voorlopig de vernieuwing van het Gemeentelijk Bevolkings Systeem. De aanbieding van Pinkroccade, dat als enige voor GBS2 had geoffreerd, is volgens de gemeente onder de maat. Intussen is onduidelijk hoe lang GBS1 kan doordraaien.

De aanbesteding van GBS2 veroorzaakte vorig najaar tumult, het scherpst verwoord door concurrent Centric: de offerteaanvraag was zo ingericht (GBS moest bijvoorbeeld op mainframe draaien) dat de opdracht wel naar Pinkroccade moest gaan. Dat meende die firma zelf ook, veronderstelt projectleider John Spierenburg. Hij vindt de gebrekkige inspanningen om de opdracht te verwerven, van 'gemakzucht' getuigen.
 
Pinkroccade zou bijvoorbeeld de opgegeven opleveringsdatum, 28 december 2003, niet halen en pas negen maanden later opleveren. Dat was ook nog gebaseerd op een planning die 'te globaal van opzet' lijkt. Dat GBS2 door twee ontwikkelcentra vervaardigd zou worden, kan afstemmingsproblemen geven. Volgens Spierenburg is op een reeks onderdelen onvolledig of geheel niet geoffreerd.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 12 april 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-11T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.