Publicatie cijfers Landis nog onduidelijk

Landis heeft de verkoop van zijn Business Partner-distributieactiviteiten nog steeds niet rond. Maar de automatiseerder benadrukt dat het ook geen uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Dit heeft financieel bestuurder John Bus tegenover Het Financieele Dagblad laten weten. Over de situatie waarin Landis op dit moment verkeert bestaat veel onduidelijkheid. Het automatiseringsbedrijf heeft nog geen toelichting gegeven op het uitstel van de publicatie van de jaarcijfers eerder deze week en op de vorderingen van de verkoop van distributietak Business Partners. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de jaarresultaten wel worden gepresenteerd.
 
De verkoop van de distributie-activiteiten is voor het voortbestaan van Landis van groot belang. In maart ketsten de besprekingen met hetZuid-Afrikaanse Datatec over de overname van de distributietak af. Landis is inmiddels met diverse andere partijen in onderhandeling over het in zijn geheel of gedeeltelijk afstoten van de tak, maar over de identiteit van deze gegadigden zijn nog geen mededelingen gedaan.
 
Als de besprekingen niet tot het gewenste resultaat leiden, worden de distributieactiviteiten gedeeltelijk afgebouwd, zo heeft het bedrijf eerder laten weten. Landis gaat verder kostenreducties doorvoeren in zijn divisie Network Services, met als doel deze weer winstgevend te maken. Tenslotte wil het ict-bedrijf uitgroeien tot full service provider en aanvullende activiteiten als application services, verkoop van ict-infrastructuurproducten en educational services gaan leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.