Asml dringt binnen in lucratieve ald-markt

Asml heeft via een technologische licentie-overeenkomst met Integrated Process Systems (IPS) toegang gekregen tot de markt voor atomic layer deposition.

De ald-technologie wordt toegepast voor het kostenefficiënter en perfecterdepositenvan dunne films met een omvang van 90 nanometer of lager. De technologie wordt onder meer gebruikt voor de productie van microprocessors, geheugenchips en Asic's.
 
Asml gaat samen met IPS een eigen ald-productielijn opzetten evenals een eigen verkoop- en serviceprogramma. Daarnaast gaan beide concerns incidenteel samenwerken bij de fabricage van ald-producten. IPS biedt op dit moment werk aan 120 medewerkers en is met zijn ald-know how al langere tijd succesvol op de Zuid-Koreaanse markt.
 
Volgens het onderzoeksbureau Vlsi Research is de omvang van de ald-markt op dit moment wereldwijd tachtig miljoen dollar en zal deze de komende jaren fors groeien naar één miljard dollar in 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.