Contouren startpakket GBA2 op papier

De modernisering van de gemeentelijke informatiehuishouding begint bij de GBA. Deskundigen die de GBA-vernieuwing voorbereiden, hebben een architectuur en de contouren van een 'GBA-startpakket' uitgedacht. Ze sluiten aan bij een recent rapport van Het Expertise Centrum over het gecoördineerd realiseren van de e-gemeente.

Ideeën voor de GBA nieuwe stijl worden vandaag op het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (Nvvb) gepresenteerd. Plaatsvervangend directeur Cees Meesters van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) onderscheidt in de architectuur, naast een inhoudelijk, een organisatorisch en technisch element. Wat organisatie betreft blijft een decentraal stelsel, met door gemeenten beheerde GBA-systemen, uitgangspunt. Op technisch gebied zijn voor een online-GBA (sneller verkeer dan in het huidige 'batch'-model) keuzes gemaakt voor tcp/ip, soap en xml.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 april 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.