Gebruikers gemakzuchtig met internetrisico's

Internetters zijn zich nog te weinig bewust van de risico's die kleven aan het gebruik van het internet.

Dit blijkt uit onderzoek van de ministeries van Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat, uitgevoerd door Pro Active International.
 
Zeven van de tien internetters zegt wel eens last te hebben gehad van een virus en 80 procent heeft problemen ondervonden met ongewenste reclame. Door 80 procent van de gebruikers worden computervirussen als het grootste riscio gezien, gevolgd door hackers (56 procent). De kleinzakelijke gebruikers noemen daarnaast vaak de risico's die zijn verbonden aan het betalen via het internet.
 
Ondanks de negatieve ervaringen, acht het merendeel va de respondenten de kans klein zelf het slachtoffer te worden van de risico's, met name als het gaat om virussen. Er is dus volgens de onderzoekers sprake van een relatief hoog percentage gebruikers dat denkt 'het zal mij niet gebeuren'. Overigens blijkt wel dat 80 procent van de gebruikers over een virusscan beschikt en dat de meesten ook geen mail van onbekenden openen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.