Opta wil 'herbalancering' kabeltarieven

De Opta wil een herbalancering van de kabeltarieven via invoering van een zogenaamd 'vastrechtmodel'.

Dat meldt de toezichthouder in het consultatiedocument 'Toegang tot de kabel'. Met een vastrechtmodel worden de kosten van het kabelaansluitnetwerk gedekt uit de abonnementsinkomsten.
 
De aangekondigde modernisering van de kabelnetten wordt door Opta verwelkomd, maar zij constateert dat dit nu een moeilijk te nemen stap is. De Opta pleit daarom in het consultatiedocument voor de invoering van een vastrechtmodel, omdat dat de drempel verlaagt voor modernisering van kabeltelevisienetten en de ontwikkeling mogelijk maakt van nieuwe diensten en content. Het vastrechtmodel kan daarmee indirect zorgen voor een groter en afwisselender aanbod, meent de toezichthouder.
 
Dit zal waarschijnlijk leiden tot een hogere abonnementsprijs en een lagere kanaalprijs voor programma- en dienstenaanbieders. De prijzen voor onder meer pluspakketten, abonnee-tv, telefonie en internet zullen naar verwachting lager worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.