Compaq-gebruikersgroep reageert gelaten

De gebruikersgroep van Compaqs Tru64 reageert gelaten op het feit dat die Unix-variant niet binair compatibel zal zijn met HP's HP-UX. Hierdoor moeten gebruikers van Tru64, voorheen Digital Unix, hun applicaties hercompileren. "Dat is wel een nadeel", zegt voorzitter Tim Speekenbrink van de Nlcug.

"Het is echter goed dat er nu vooruitgang is naar Intels 64-bit platform." Speekenbrink meent dat de overgang naar HP-UX en Intels 64-bit processorreeks (IA-64) Tru64-gebruikers in een bredere markt brengt. Het marktaandeel van HP-UX en de schaalgrootte van Intels chipproductie belooft meer beschikbare applicaties en meer chipontwikkeling.
 
De Nlcug-voorzitter ziet vooralsnog geen probleem in de noodzakelijke migratie: "HP zal wel z'n best doen om dat soepel te laten verlopen. Bovendien moest er toch al gehercompileerd worden vanwege de eerst geplande overgang van Tru64 naar IA-64." Hij meent wel dat de hercompilatie bijna iedere gebruiker raakt.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 7 juni 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.