Rsi wijd verspreid binnen ict-sector

Eenderde van de 300 duizend werknemers die werkzaam zijn binnen de ict-sector heeft in meer of mindere mate last van de spier- en gewrichtsaandoening rsi.

Dit blijkt uit cijfers van de onderzoeksbureaus Astri en VHP Ergonomie. Uit het onderzoek komt eveneens naar voren dat 13 procent van de arbeidsongeschikten bij ict-bedrijven in de wao zit vanwege rsi. Bovendien blijkt dat 43 procent van de arbeidsongeschikten jonger is dan 35 jaar.
 
De vakbonden hebben de cijfers opnieuw opgepakt om de werkgevers in de ict-sector erop te wijzen dat er binnen de sector betere afspraken moeten worden gemaakt over de arbeidsomstandigheden.
 
De bonden hebben daarover samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid diverse malen overleg gevoerd met de ict-sector. Maar de werkgevers voelen er weinig voor bindende afspraken te maken. Zij geven de voorkeur aan het nemen van vrijwillige maatregelen per bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als startend bedrijf is Inside Notebook Service (INS) gestuit op de rsi-problematiek. De onderhandelingen met educatieve instellingen liepen vast op het gevaar van rsi-aanklachten van studenten. Als marktgerichte ondernemers zijn wij naar een oplossing gaan zoeken voor het gevaar van rsi. Momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van een preventieprogramma (Rsi-support). De Rsi-support wordt samen met deskundigen op het gebied van ergonomie ontwikkeld voor de business-to-business-markt. Ge�ntresseerde (dienstverlenende) ict-bedrijven kunnen zich inschrijven voor de rsi-support. De dienst bestaat uit workshops en werkplekinventarisatie. Tijdens de workshop wordt interactief het gevaar en voorkomen van rsi getoond. Voor meer informatie, www.insnotebook.nl of tel. 045 5790129

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.