KPN betwist omvang schuld aan KPNQwest

Telecomconcern KPN bestrijdt de hoogte van het bedrag dat het aan KPNQwest schuldig is.

Volgens KPNQwest is de Nederlandse telco het bedrijf 24 miljoen euro schuldig, maar het moederconcern zegt dat de boeken aantonen dat het bedrag niet hoger is dan 8,8 miljoen euro. KPN was in het bezit van 40 procent van de aandelen in de joint venture met Qwest Communications.
 
De crediteuren van KPNQwest plaatsen inmiddels vraagtekens bij de boekhoudmethodes van het bedrijf. De banken die KPNQwest in maart nog een lening verstrekten van 525 miljoen euro, vrezen dat er 'serieuze discrepanties' bestaan tussen wat KPNQwest van zijn moederbedrijf eist en wat deze de joint venture schuldig is. Vorige week ontkende de voormalige ceo van KPNQwest, Jack McMaster, de aantijgingen dat hij met zijn bedrijf een onterecht rooskleurig beeld heeft geschetst van de financiële situatie in de maanden voorafgaand aan het faillissement.
 
Een aantal grote telecombedrijven heeft, op initiatief van KPN, de stichting 'Customer Support KPNQwest' opgericht. De stichting wil, met instemming van de curatoren, de ringen 1, 2 en 4 (Noordwest Europa en de Kanaalzone) in elk geval tot 1 juli in de lucht houden. KPN heeft inmiddels voldoende concrete toezeggingen om aan de meest urgente operationele verplichtingen te voldoen. In de eerste zeven dagen na het faillissement heeft KPN aan het bedrijf ook al 3,5 miljoen euro ter beschikking gesteld om het netwerk in de lucht te houden.
 
De actie van de telecombedrijven kan worden beschouwd als een steuntje in de rug voor een mogelijke doorstart van KPNQwest, waarover in principe vandaag een besluit wordt genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.