Tegenwind Europese pc-sector houdt aan

De opleving van de vraag naar pc's in Europa blijkt van zeer korte duur. Door de overstap naar nieuwe pc's met een Pentium 4 processor, steeg de vraag het eerste kwartaal van dit jaar. Maar over het afgelopen kwartaal zakte de vraag alweer in.

Dit blijkt uit de laatste gegevens van IDC. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, is de prijsindex 10.3 punten lager.
 
Het it-researchbureau verwacht niet dat de prijzen voor pc's op afzienbare termijn zullen stijgen. Met name in de notebooksector is de prijsoorlog heftig. Hier geldt de wet: wie de scherpste prijzen hanteert, verkoopt de meeste apparatuur. Begin 2001 kostte de gemiddelde notebook nog meer dan tweeduizend euro, maar op dit moment schommelt het prijsgemiddelde rond de 1750 euro.
 
Met name de kleine spelers binnen de Europese pc-markt krijgen het in toenemende mate voor hun kiezen, aldus IDC, omdat de winstmarge op elke verkochte pc steeds verder afkalft. De grotere pc-leveranciers met meer lucht, zoals Dell en HP/Compaq, weten hun marktaandeel onder het prijsgeweld wel verder op te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.