Klein percentage it-budget voor beveiliging

Een groot deel van het Nederlandse bedrijfsleven heeft weinig inzicht in het budget dat jaarlijks aan beveiliging van bedrijfskritische informatie wordt uitgegeven. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview in opdracht van isp Via Networks.

Ruim 54 procent van de ondervraagde managers gaf aan niet te weten hoeveel geld er jaarlijks aan beveiliging wordt gespendeerd. Bij industriële bedrijven is dat percentage aanmerkelijk lager, namelijk 29 procent. Vooral directeuren geven aan geen inzicht te hebben in het beveiligingsbudget (70 procent), maar ook managers met it in hun portefeuille moeten vaak het antwoord schuldig blijven (47 procent).
 
Opvallend is dat de meeste bedrijven slechts 16 procent van het totale automatiseringsbudget aan beveiliging uitgeven. Toch zijn de ondervraagde managers het er bijna unaniem over eens dat beveiliging van automatisering een essentiële rol moet spelen bij het beheersen van bedrijfsrisico's. Des te vreemder is dan het feit dat er bij 35 procent van de bedrijven helemaal geen sprake is van een feitelijk automatiseringsbudget en dat de verantwoordelijke voor ict meestal aparte toestemming moet vragen voor investeringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.