EZ niet "onnodig negatief" over toekomst ict

Economische Zaken is niet al te somber gestemd over de toekomst van de ict in Nederland. Directeur-generaal innovatie Rein Bemer vindt dat "een shake-out, een herpositionering na de boom geen kwaad kan".

Bij de opening van het ICT Kenniscongres 2002 beaamde Bemer dat de conjunctuurcyclus zich laat voelen, ook in de ict. "Herstructurering en herschikking is de logische consequentie na desuperboom. Daarmee ontstaat een gezonde basis voor de toekomst."
 
Nederland heeft daarbij, aldus Bemer, een uitstekende uitgangspositie opgebouwd. Nederland is vier plaatsen gestegen op de Information Society Index tot de zesde positie. De index is een graadmeter voor het proces dat voert naar de informatiemaatschappij. Nederland scoort goed met het aantal breedbandaansluitingen, internetgebruik, inkoop via netwerken en het relatieve aantal in de ict werkzame mensen.
 
De overheid investeert "de komende jaren" 805 miljoen euro in de kennisinfrastructuur. Samenwerking bij onderzoek en kennisuitwisseling tussen bedrijven, universiteiten en kennisinstellingen staan centraal, aldus Bemer. "We willen dat Nederland een aantrekkelijke test-site is voor ict-onderzoek, -ontwikkeling en -toepassing. We bieden een hoogwaardige kennisomgeving met r&d"-netwerken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-06T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.