Klanten Philips Semi stellen orders uit

Philips Semiconductors, de halfgeleiderdochter van Philips, verwacht dat de omzet in het derde kwartaal 2002 daalt met 13 tot 15 procent ten opzichte van het tweede kwartaal.

De Philips-dochter ziet op dit moment dat de klanten hun orders uitstellen. Bestuursvoorzitter McGregor zei dit gisteren tijdens een analistendag. Hij signaleert een algemene zwakte in de gehele halfgeleiderindustrie. Toch verwacht de onderneming dat de chipverkopen in het vierde kwartaal weer zullen toenemen.
 
McGregor benadrukte dat Semiconductors een belangrijk integraal deel is van Philips Electronics en dat er geen plannen zijn voor een afsplitsing van de halfgeleidergroep. "Philips Semiconductors is erg belangrijk voor de algemene groepsstrategie", aldus de bestuursvoorzitter. Philips is met 11 procent van de omzet overigens de grootste klant van de eigen divisie.
 
Ten opzichte van het derde kwartaal 2001 zal er overigens in het derde kwartaal geen sprake zijn van een omzetdaling, maar juist van een groei met 5 tot 7 procent. Het derde kwartaal 2002 lijkt sowieso een typisch geval van een 'tijdelijke dip' want het bedrijf verwacht voor de laatste drie maanden van 2002 een omzetgroei van 7 tot 12 procent op kwartaalbasis.
 
Niettemin ziet Philips Semi in de voorspelde derdekwartaalresultaten voldoende reden om het bedrijf te herstructureren, met de bedoeling uit te groeien tot marktleider in vrijwel alle sectoren waar het chips afzet. De onderneming liet weten van plan te zijn om het structurele 'break even-point' terug te brengen, en de capaciteit meer in lijn te brengen met de marktvraag. De kosten van zo'n herstructurering bedragen zo'n 200 à 225 miljoen euro in de komende zes maanden. Ook denkt de Philipsdochter dat haar kapitaalinvesteringen in 2003 verder kunnen afnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.