Microsoft polst Linux-bedrijven Nederland

Microsoft Nederland wil informatieve gesprekken voeren met Nederlandse Linux-bedrijven. De Amerikaanse Windows-leverancier onderzoekt wie zoal bezig is met dit besturingssysteem en waarom.

Dit stelt Microsoft in de gefaxte uitnodiging aan enkele open source-bedrijven, waaronderOpenoffice.nl. Die heeft echter geen gesprek gehad, omdat Microsoft niet wilde ingaan op het voorgestelde consultancy-tarief van dat bedrijf.
 
Microsoft schrijft in de uitnodiging dat Linux niet meer weg is te denken uit de it-industrie en dat Microsoft als één van de grotere spelers in die industrie interesse heeft in dit fenomeen.
 
Het nodigt uit tot een informeel en informatief gesprek over de bezigheden rondom Linux, welke partners er mee bezig zijn, waarom zij kiezen voor het open source besturingssysteem en welke voordelen Linux biedt ten opzichte van andere technologieën. Daarnaast is Microsoft benieuwd naar het bijbehorende dienstverlenings- en ondersteuningsmodel.
 
Het bedrijf heeft al enkele gesprekken gehad, onder meer met Jeroen Baten van open source-leverancier en dienstverlener i2rs. "Ik ben achteraf niet verbaasd hierover. Microsoft is goed in staat om op nieuwe markten in te springen, dus dit initiatief is dan logisch. In hun schoenen had ik hetzelfde gedaan, maar ik had me wel wat beter voorbereid." Middels Van Baten is ook de Vereniging Open Source Nederland (VOSN) op de hoogte.
 
Fred Mobach, van Systemhouse Mobach, was aanwezig bij dit gesprek als externe expert. "Ik heb dat bijgewoond om te zien wie er baat bij heeft. Mijn conclusie: niet het startende bedrijf. Ik heb dan ook geadviseerd niet in te gaan op de vraag wie de klanten zijn."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit grenst toch echt aan het ongelofelijke. Iedereen kent Microsoft als de grote monopolist die concurrenten/partners na een initiele vrijage uitzuigt en daarna uitspuugt zodra ze de kennis binnenshuis hebben. Welke sufferds gaan een gesprek aan met hun? Gratis! Het is alsof ik eens vrijblijvend ga praten met mijn concurrenten onder het genot van een bakje koffie en vragen stel als wie zijn je klanten, wat voor budget hebben ze voor het komeende jaar en welke personen zijn de uiteindelijke beslissers. Geheel vrijblijvend uiteraard! Moet je vooral niets achter zoeken. We zijn toch vrienden onder elkaar....

Ik vertaal dit als: If you can't beat them, join them ;-) Mickeysoft heeft eindelijk door dat er betere oplossingen zijn.

Ik hoop dat de open-source bedrijven goed nadenken over de informatie die ze Microsoft verschaffen.
Uiteindelijk zal Microsoft er een slaatje uit willen slaan.

Tja, Deze week is Redhat 8.0 uitgekomen en dat incl. een prachtig OpenOffice omgeving, Mozilla, Evolution etc. etc. easy to install, plug-and-play, gemakkelijk in het gebruik, stabiel en veilig en dat voor de prijs van ?????
Ooit was het de doelstelling van Microsoft om richting High-end computing te gaan (niet gelukt !!!!), op de midrange server markt wordt het nu steeds meer Linux (logisch toch).......Maar als Microsoft nu ook nog klappen gaat krijgen op de desktop dan is het einde zoek voor hun. Nogmaals dank aan alle "world-wide" Linux developers voor dit prachtige resultaat..............We hebben nog niet gewonnen, maar de kansen zijn er.
(P.S. Ook Mandrake 9.0 en Suse 8.0 schijnen prachtig te zijn).

dat vindt ik ook, er is al microsoft genoeg op de wereld, moesten de prijzen nu nog wat democratisch zijn !!!

Laten we toch vooral hopen dat de benaderde bedrijven zich niet inlaten met Microsoft. Het is een groot goed dat er tenminste nog wat concurrentie bestaat tegen de (halve) monopolist met hun bizarre prijzen voor producten van matige kwaliteit. Het bedrijf heeft bewezen heel goed in staat te zijn om concurrenten af te maken met alle guerrillatactieken die het kan bedenken. Alle informatie die Microsoft krijgt over Linux, geeft ze een wapen om de trucendoos weer open te trekken. Ik hoop dat iedereen die iets met Linux heeft of doet het product met hand en tand zal verdedigen en zo slim zal zijn om niets te zeggen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.