VNO-NCW wil meer Nederlandse technostarters

Er moeten meer technostarters komen. Aan de overheid de plicht om dit beter te stimuleren. Het huidige beleid is te versnipperd. Het moet gestroomlijnd worden tot één uitvoeringsorganisatie, 'TechnoPartner'. Dit schrijft VNO-NCW in een brief aan minister Heinsbroek van Economische Zaken.

De ondernemingsorganisatie juicht het toe dat minister Heinsbroek innovatie bestempeld als een speerpunt in zijn beleid, onder andere via 'incubators' - broedplaatsen voor innovatieve mkb-bedrijven.
 
Nederland kent maximaal 1.500 technostarters per jaar. Daarvan zit 17 procent in innovatieve sectoren. Dit is beduidend minder dan in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (ongeveer 27 procent). Daarbij komt dat wij veel ict-starters produceren en weinig in andere innovatieve sectoren.
 
VNO-NCW stelt voor om Dreamstart, Twinning, BioPartner, de drie Technostartersfondsen, en de op technostarters gerichte fondsen van de vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen onder te brengen bij één landelijke intermediaire uitvoeringsorganisatie ('TechnoPartner'). Het zou drie sectorale afdelingen kunnen omvatten: ict, life sciences, en overig. Jaarlijks moeten de activiteiten en resultaten via een onafhankelijke meting worden bekeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-09T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.