Managed hosting door True

Adobe koopt technologie van Pixmantec

 

Adobe neemt de technologie over van Pixmantec. Pixmantec is een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van software om digitale negatieven, raw-files, te converteren naar jpg- en tiff-bestanden..

Het bedrijf is vooral bekend vanwege hun gratis en snelle raw-converter RawShooter Essentials 2005. Pixmantec kwam later ook met RawShooter Premium 2006. Dit programma kan naast het converteren van raw-files ook raw-bestanden downloaden van een geheugenkaart of ander opslagmedium. Daarnaast werden er ook nog verschillende andere functies toegevoegd, bijvoorbeeld voor het maken van uitsnedes.

Adobe wil de technologie van Pixmantec in eerste instantie verwerken in Lightroom. Deze raw-converter verkeert nog in een bètastadium en is alleen beschikbaar voor MacOS X. Een bètaversie voor Windows XP komt echter binnenkort beschikbaar. Net als de bèta voor MacOS X is deze versie in eerste instantie ook gratis. Daarnaast wil Adobe de technologie van Pixmantec ook in zijn andere raw-converters gaan gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1600009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×