Onderzoek ICT-toets 2002 naar Tweede Kamer

De Tweede Kamer ontvangt binnen enkele dagen de internationale ICT-toets 2002 van staatssecretaris Wijn van Economische Zaken. Deze heeft daarover overeenstemming bereikt met de ministerraad.

Dit onderzoek vergelijkt de positie van Nederland met mondiale grootheden als Groot Brittannië, Verenigde Staten, Japan, et cetera. Het is van belang om te weten waar wij in de wereld staan, te meer er diverse pogingen worden ondernomen om bij de Europese top te horen.
 
Nederland staat hoog op de lijst voor wat betreft de internetinfrastructuur, maar scoort in verhouding weer erg laag als het gaat om het gebruik van diensten en voorzieningen. Daarbij moet worden gedacht aan betalen via internet, investeren in beveiligingssoftware en aantal beveiligde servers.
 
Het Nederlandse bedrijfsleven blijft een middenmotor in het gebruik van computers en internet. De positie van het midden- en kleinbedrijf is wel licht verbeterd en er zit nog steeds groei in het elektronisch inkopen en verkopen, maar een doorbraak blijft uit. De elektronische dienstverlening van de overheid aan de burgers is aanzienlijk verbeterd, maar dienstverlening van de overheid aan het bedrijfsleven kan beter. Hierop scoort Nederland matig ten opzichte van de toetslanden. Het niveau van het Nederlandse ict-onderzoek blijft zeer hoog. Er is echter nog steeds een structureel tekort, zij het minder nijpend, aan hoog opgeleide ict'ers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.