EPN ijvert voor kleine ict-projecten

Het Platform voor de informatiesamenleving (EPN) wil dat het ministerie van Economische Zaken 100 miljoen euro vrijmaakt voor kleine ict-projecten.

Het fonds zou beheerd moeten worden door de gemeenten. Die kunnen er op toezien dat de projecten kleinschalig zijn en een maatschappelijke meerwaarde hebben, aldus EPN-woordvoerder Peter van der Wel. Het moet gaan om projecten die "commercieel nog niet interessant zijn".
 
Hij denkt onder meer aan het ontwikkelen van content voor onderwijsnetwerk Kennisnet. "Er is wel een netwerk, maar er is geen inhoud voor. Docenten hebben ook geen idee hoe ze digitaal moeten lesgeven."
 
Als tweede voorbeeld noemt hij het schrijven van software die medici waarschuwt voor schadelijke combinaties en hoeveelheden van medicijnen. Volgens hem vallen er in Nederland jaarlijks zo'n drieduizend doden doordat verkeerde combinaties van geneesmiddelen of verkeerde hoeveelheden worden toegediend. Een geslaagde proef met een registstratiesysteem bij twee ziekenhuizen en een zorgverzekeraar is door geldgebrek nooit verder uitgebreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-20T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.