EZ: selectie van technologieprojecten

Het ministerie van Economische Zaken zet het mes in de selectie van innovatieve technologieprojecten. Voortaan worden alleen de meest veelbelovende projecten verheven tot overheidsspeerpunt.

Dit scherpere beleid van EZ raakt ook de universiteiten. Die moeten ook hardere selectiecriteria hanteren, projecten samen met andere onderwijsinstellingen uitvoeren en ook meer met het bedrijfsleven samenwerken. Deze woorden komen van demissionair staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken in een interview metHet Financieele Dagblad.
 
"Innovatie van producten en diensten is een maatschappelijke prioriteit die thuishoort in de rij van onderwerpen als veiligheid, onderwijs en zorg. Het moet de geldmachine en de banenmotor worden. En het moet een prominente plaats krijgen in het volgende regeerakkoord", aldus CDA'er Wijn.
 
De demissionaire staatssecretaris draagt deze boodschap vandaag ook uit op de jaarlijkse Innovation Lecture in de Haagse Ridderzaal. Daar zijn politici, ambtenaren, wetenschappers en ondernemers aanwezig.
 
"We kunnen niet langer alles doen", betoogt Wijn. "Als Nederland overeind wil blijven in de internationale concurrentiestrijd moeten we alle kaarten inzetten op technologieën met een veelbelovend economisch potentieel. Sectoren als ict, bio- en nanotechnologie of katalyse moeten meer benadrukt worden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.