Microsoft: Google moet van zakelijke markt afblijven

Google bevindt zich met haar zakelijke zoekmachine op het terrein van Microsoft, aldus Microsoft COO Kevin Turner. De softwaregigant laat zich de kaas niet van brood eten

“Deze mensen krijgen geen toestemming om het eten van ons bord te halen, want dat is wat ze willen doen”, aldus chief operating officer Kevin Turner van Microsoft op een conferencie van de softwaregigant. Turner doelt hiermee op Google die met de applicatie Google Search Appliance zich begeeft in de wereld van de zakelijke zoekmachines. Deze applicatie maakt het voor werknemers mogelijk te zoeken in platformen, zoals intranets, content management systemen en file servers.

Volgens Turner is het zakelijk zoeken het domein van Microsoft. “Het is ons huis en Google gaat deze business niet van ons afpakken”, zei hij tegen de 7000 aanwezigen. Microsoft gaat ook de competitie aan met IBM en Oracle met de nieuwe zakelijke zoekproducten die de komende maanden zullen worden uitgebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat de beste zoekmachine moge winnen!

Hoezo benauwd? De zakelijke markt is toegankelijk voor een ieder welk een toepasbare service aanbiedt. Gaat Micsoft niets aan.

Sinds wanneer denkt Microsoft het alleenrecht te kunnen claimen op dergelijke software? Ze hebben blijkbaar nog niks geleerd uit het verleden...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-17T13:30:00.000Z Rian van Heur