Gevolgen Benelux Intel-ontslaggolf nog onduidelijk

Het is voor de Benelux-vestiging van Intel nog niet duidelijk wat de wereldwijde ontslaggolf die het bedrijf doorvoert voor onze omgeving betekent. Woordvoerders gaven op een persconferentie gisteren in Antwerpen aan dat de gevolgen per land nu nog worden bepaald.

Vragen over de ontslagen mochten ook niet binnen de presentaties, over het digitale kantoor en Intels nieuwe processoren, worden gesteld. Daarbuiten werd er wel ingegaan op de nu duidelijk geworden reorganisatie, die in april dit jaar al was aangekondigd.

De leidinggevenden en werknemers in de diverse geografische vestigingen weten nog niet hoe de 10.500 ontslagen worden uitgesmeerd over de landen. Dat moet eerst intern worden bepaald, ook op Europees niveau, en dan nog getoetst aan Europese en landelijke wetgeving voor afvloeiing en ontslagen, aldus woordvoerders van Intel.

Zij benadrukken wel dat de klappen vallen bij management, marketing en de eigen it-mensen. Onderzoek en ontwikkeling, en de functies met klantencontact (customer facing) liggen niet in de vuurlinie. Intel zegt nu druk bezig te zijn met nieuwe productlijnen, en wil het geld dat daaruit binnenkomt niet in een ongestructureerde organisatie stoppen, luidt de verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-08T11:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.