Justitie Californië: genoeg bewijs voor aanklacht HP

De hoofdofficier van Justitie voor Californië zegt genoeg bewijs te hebben voor een aanklacht tegen HP. Dit verklaarde hoofdofficier Bill Lockyer tegenover Amerikaanse televisieverslaggevers.

Lockyer zegt dat er misdrijven zijn begaan in het onderzoek van HP naar aan de pers gelekte informatie. Hij verklaart genoeg bewijs te hebben tegen zowel mensen binnen het bedrijf als erbuiten. Met het bewijs tegen mensen binnen het bedrijf doelt hij waarschijnlijk op bestuursvoorzitter Patricia Dunn, die per januari moet opstappen. Het tweede zou de door haar ingehuurde privé-detectives betreffen. HP geeft geen commentaar op deze uitlatingen van de overheidsjurist.

Ondertussen heeft HP-bestuurslid George Keyworth II zijn ontslag ingediend waarbij hij bekent informatie te hebben gelekt aan de media. Dat lekken was aanleiding voor bestuursvoorzitter Dunn een onderzoek te laten uitvoeren naar de identiteit van 'het lek'. Daarbij is de privacy van diverse mensen geschonden en hebben de detectives zich uitgegeven voor andere bestuurders om zo meer informatie te verkrijgen. Dit heeft HP weer opgezadeld met het spionageschandaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-13T13:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.