Commissie VS boos op HP vanwege spionageschandaal

De commissie van het Amerikaanse congres die een onderzoek uitvoert naar het spionageschandaal van HP is verontwaardigd over de handelswijze van het bedrijf. De commissieleden achten de genomen acties illegaal en verwijten HP's leiding dat die dit heeft toegestaan.

"Wat is er met onze bedrijfscultuur aan de hand dat zoiets kan gebeuren?", vraagt Democraat Ed Markey van de staat Massachussetts. "Ik heb niks gehoord, ik heb niks gezien, ik wist van niks. Dat is hun hele verdediging. Ik weiger dat te geloven."

Vorige week werd al bekend dat HP-ceo Mark Hurd op de hoogte was van – in ieder geval – delen van de omstreden handelingen in het onderzoek naar lekken door topmensen aan de pers. Hurd claimt niet geheel op de hoogte te zijn, maar geeft zelf wel toe dat hij dat had kunnen en moeten zijn.

Topvrouw Patricia Dunn, voorzitter van de directieraad, had privé-detectives ingehuurd om het lek op te sporen. Daarbij hebben die onderzoekers privacy van – mogelijke – betrokkenen geschonden en zich voorgedaan als anderen om zo meer informatie te verkrijgen. Dit zogeheten 'pretexting' is verboden bij wet. Dunn was op de hoogte van deze handelingen. "Sommige mensen beweren dat de wet niet duidelijk is op dit punt, maar dat is echt absurd", stelt politicus Markey.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-03T10:32:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.