Ordina neemt ontwikkelactiviteiten Rabobank over

Rabobank besteedt het ontwerpen, bouwen en testen van de systemen uit aan Ordina. Daartoe hebben beide partijen een intentieverklaring ondertekend. Ordina werkt samen met het Indiase Cognizant Technology Solutions.

Het voorgenomen uitbestedingscontract heeft een looptijd van zeven jaar. Als gevolg van de overgang van de werkzaamheden zullen circa 200 medewerkers van Rabobank Groep ICT in dienst treden bij Ordina. Daarnaast zijn er driehonderd externe medewerkers bij deze it-werkzaamheden voor de bank betrokken. Zij zullen hun activiteiten voortzetten tot hun contracten aflopen.
De Rabobank kiest voor uitbesteding van systeemontwikkeling, -onderhoud, en -testen, omdat de bank vindt dat deze activiteiten inclusief medewerkers bij een it-specialist beter tot hun recht komen. De financiële instelling blijft zelf verantwoordelijk voor de besturing van het systeemontwikkelproces. Volgens Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank Groep, biedt Ordina een goede dienstverlening en biedt het bedrijf een goed perspectief voor de medewerkers die de bank moeten verlaten. Onderaannemer Cognizant is al langer één van de offshore-partners van de Rabobank.

Ordina betaalt een bedrag van 21 miljoen euro voor de transactie. De automatiseerder haalt dit bedrag op via de uitgifte van nieuwe aandelen. Hoeveel Rabobank aan Ordina gaat betalen voor het te verrichten werk is niet bekend gemaakt. Wel de garantie dat Rabobank gedurende de periode van het contract in ieder geval drie miljoen uren zal afnemen. Voorts neemt de bankcoöperatie de kosten die verband houden met de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden van Rabobank-medewerkers voor zijn rekening.

Partijen verwachten dat de definitieve overeenkomst eind eerste kwartaal van 2007 kan worden ondertekend. In dit kwartaal zullen ook de onderhandelingen met de vakbonden en overleg met de ondernemingsraden plaatsvinden. De vakverenigingen hadden een voorkeur voor een andere kanditaat, Atos Origin, omdat deze automatiseerder een CAO heeft, in tegenstelling tot Ordina en de Capgemini. Deze drie partijen waren doorgedrongen tot de finale van deze aanbesteding, die Ordina heeft gewonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vanuit het perspectief van de Raad van Bestuur van de Rabobank is dit een economisch rationele beslissing, omdat men de ict-ontwikkelactiviteiten als Cost Center ziet. En kosten wil je zoveel mogelijk minimaliseren. Inhoeverre het verstandig is de ontwikkelactiviteiten als Cost Center te zien, moet blijken in de toekomst. Het toont aan dat andere banken, bijvoorbeeld Deutsche Bank of Credit-Suisse, dit duidelijk anders zien, want deze banken zien ict-ontwikkeling wel als Investment Center. Dus als serieuze ict'er moet je je afvragen of je wilt werken bij een Nederlandse bank, want alle banken in Nederland zien ict als Cost Center.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-20T11:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.