Polydoc volgt AND naar AIM beurs Londen

Het Nederlandse high-techbedrijfje Polydoc dat informatiemanagement-software maakt voor televisiemaatschappijen, verzekeraars, produktiebedrijven en andere grote organisaties, is vanaf begin deze week aan de Londense Alternative Investment Market genoteerd.

Op deze beurs voor kleinere (high tech)-bedrijven staat bijvoorbeeld ook de Rotterdamse softwarefabrikant AND International Publishers genoteerd. Polydoc werd in 1993 opgericht door de Britse ondernemer Barry Mence. Het hoofdkwartier staat in Hoofddorp. Mence is de vroegere topman van Rendeck International dat in 1976 door hem werd opgericht. Zes jaar geleden werd Rendeck voor meer dan 20 miljoen dollar verkocht aan de Computer Task Group.
In totaal wil Polydoc voor 3 miljoen pond via de beurs binnenhalen. Maximaal 4.615.385 gewone aandelen tegen een emissieprijs van 65 pence per aandeel zijn naar de beurs gebracht. De waarde van het pas drie jaar bestaande bedrijf, dat overigens nog geen winst maakt, komt daarmee uit tussen 11 en 12 miljoen pond. Het produktenpakket is nog bescheiden. Claimflow is ontwikkeld om pensioenaanspraken te kunnen beheren, terwijl Normflow het maken van handleidingen en documentatie ondersteunt. Met de gelden die worden verkregen uit de beursgang wil Polydoc de produkten agressief op de internationale markt verkopen. Ook de ontwikkeling van nieuwe produkten kan nu sneller gaan, evenals de verdere uitbreiding van het distributienetwerk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.