Ondanks problemen goed jaar voor AS/400

Vorig jaar zijn er wereldwijd zo'n 50.000 nieuwe AS/400's verkocht en werden er nog eens 20.000 uitgebreid. In totaal moeten er nu zo'n 350.000 AS/400's in de wereld staan.

Ongeveer 12.000 van de in 1995 verkochte machines waren Advanced S/36'ers. Dit is een uitgeklede AS/400 voor de overgebleven gebruikers van het originele System/36. Zo'n 1200 verkochte systemen waren van het nieuwe risc-type. Door de continue prijsverlagingen van de hardware, moest IBM vorig jaar zo'n 70.000 systemen verkopen om de omzet te kunnen vasthouden. Volgensinsiders wist IBM de omzet in processoren en opslag echter te stabiliseren op respectievelijk 3,4 en 1,8 miljard dollar. De winst zou echter belangrijk verbeterd zijn.
Marktanalisten zeggen verbaasd te zijn over de resultaten van IBM, vooral omdat het hoofdkantoor in Rochester (Minnesota) te kampen had met de nodige problemen. Zo liep de produktie van de risc-systemen belangrijke vertragingen op. Ook bleek de systeemsoftware (versie 3.x) voor de Advanced Series zo instabiel dat gebruikers de overstap in veel gevallen uitstelden. De problemen met versie 3.x van OS/400 komen voort uit de wens van IBM om het hele systeem vanaf nul te herschrijven in het object-georiënteerde C++. De periode van vier jaar, die hiervoor uitgetrokken werd, bleek te kort. Versie 3.6, bedoeld voor de risc-architectuur, schijnt echter aanmerkelijk beter te zijn dan 3.1 voor de cisc-serie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.