ERP software Baan ook onder Windows

De Nederlandse software-onderneming Baan heeft op de Cebit '96 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Microsoft. Doel van de samenwerking is de open, op client/server gebaseerde 'Enterprise Resource Planning (ERP)-software' in een Windows NT-omgeving te laten werken.

Tot dusver draaiden de meeste van deze systemen op Unix. Maar daarin komt snel verandering, denkt Baan. Windows NT zal naar verwachting een explosieve groei doormaken. Men hoopt zo te profiteren van de sterk groeiende populariteit van 'het besturingssysteem voor client/server-systemen'.
De samenwerking met Microsoft vergroot de mogelijkheden van Baans ERP-software. De applicaties kunnen nu op verschillende soorten rekenplatformen lopen, van PC's tot krachtige werkstations en minicomputers. Als eerste stap in de ondersteuning door Microsoft wordt de ERP-software van Baan beschikbaar onder Windows NT en Windows 95 als client-gebruikersplatformen. Een volgende stap is de ondersteuning van het protocol Ole (Object Linking en Embedding). Onderwerp van samenwerking is ook de ondersteuning van Microsoft SQL Servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.