'Netware als webserver beter dan NT'

De nieuwste Novell Webserver onder Netware is sneller op een server met één cpu dan Microsofts Windows NT Internet Information Server op een server met vier cpu's.

Dit is de conclusie na een 'live' door Novell uitgevoerde test. De research-groep van Novell testte twee webserver-implementaties: Novell Netware 4.1 en Netware Webserver tegen Windows NT Server 5.51 en Internet Information Server. Als testmachine werd een Zenith Z Server MX met 128 MB Ram, dual Adaptec AIC7870 SCSI adapters en Intel Nitro Lan adapters gebruikt, draaiend op een 100 Mbps Fast Ethernet-lan.
De twee configuraties verschilden alleen in het aantal cpu's: NT draaide op een machine met vier cpu's en Netware op een machine met één centrale verwerkingseenheid. Aan de netwerken werden 96 PC's gehangen die allemaal een webpagina opvroegen. Met behulp van de Webstone-testsoftware werden de 'throughput' en het aantal verbindingen per seconde gemeten. De throughput blijkt bij Netware op ruim 27 Mbps te liggen tegen 18 Mbps van Windows NT. Bij piekbelasting haalt Netware ruim 500 verbindingen per seconde, NT komt tot ongeveer 350 verbindingen.
Bij deze test zit -zoals zo vaak- een addertje onder het gras. De gebruikte Novell Webserver was niet de versie die in december vorig jaar op de markt is gekomen. Het gaat hier om een versie die speciaal werd ontwikkeld om gebruik te maken van de kracht van Netware. Deze webserver zal in de loop van dit jaar vrijgegeven worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.