Protest SGI tegen inbakken Java-taal

Chris Rowen, hoofd van de Europese laboratoria van Silicon Graphics (SGI), verwoordt tegenover de Britse nieuwsbrief Computergram enige steekhoudende argumenten tegen het initiatief van Sun Microsystems om specifiek voor Java een processor te ontwikkelen.

"Java is niet slechts een lastige architectuur om in silicium te bakken", zo vindt hij, "maar een hechte koppeling tussen programmeertaal en processor is al vaker zonder veel succes uitgeprobeerd. Op dit moment bestaat er nog maar bitter weinig Java-code. Zelfs een computer die louter gebruikt wordt als Internet-server, spendeert veel meer tijd aan het draaien van de kernel, de interface, het grafische subsysteem, de netwerkprotocollen en de interpretatie van html", aldus Rowen.
"Het inbakken van Java in de processor voert de architectuur zo'n 15 jaar terug in de tijd. Het zal erg moeilijk blijken om een werkelijk snelle Java-processor te bouwen." Het enige voordeel van de Java-code is de compactheid, aldus Rowen. "Bij het overhalen van de code via netwerken vormt dit een groot voordeel. Maar het is een nadeel bij het draaien van de code, omdat de processoren moeite moeten doen om de code te ontrafelen en vervolgens te draaien. Vooral omdat de meeste code talloze keren gedraaid wordt na het overhalen op een lokale computer, wordt de tijdwinst van de compacte (snel over te halen) maar complexe (traag uit te voeren) code al gauw teniet gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.