Kenners verkiezen Mac boven Windows-PC

Mensen die zowel met Apple Macintosh computers als met een zogenaamde Windows 95-PC's werken, slaan de Mac hoger aan. De 'dubbelgebruikers' beleven meer genoegen aan het werken met dit systeem.

Ze zeggen ook dat de Apple-machine hen produktiever maakt. Bijna 60 procent van de gebruikers vindt de Mac op deze twee onderdelen 'zeer goed' tot 'uitstekend'; voor Windows 95 is dat ruim 40 procent. Dit concludeert Evans Research, een onafhankelijk bureau voor marktonderzoek, uit het onderzoek onder 150 dubbelgebruikers naar hun ervaringen met genoemde systemen.
Het onderzoek richtte zich op mensen die regelmatig beide systemen gebruiken. Dergelijke gebruikers vinden de Macintosh in alle gebruiksaspecten beter. Hij is superieur in het gebruik en het creëren van grafische afbeeldingen, en publiceren gaat veel gemakkelijker. 52 Procent van de dubbelgebruikers werkt het liefst met een Mac, 39 procent kiest voor een Windows 95-PC en 9 procent heeft geen voorkeur. Groter is het verschil als het gaat om creativiteit. De Mac scoort hier met 53 procent duidelijk beter dan de Windows 95-PC, die slechts bij 27 procent de voorkeur geniet. 20 Procent heeft geen voorkeur. Ook werd gevraagd naar de stabiliteit van beide systemen. Daar kiest 58 procent voor een Macintosh en 29 procent voor Windows. Geen voorkeur heeft 13 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.