'Netwerk-pc truc om aandacht af te leiden'

Phil White, president en ceo van Informix, heeft geen goed woord over voor de concurrentie. Met name Oracle moet het ontgelden. Informix wil zich bij de 'core-business' houden en ziet niet de noodzaak om ook de consultancy in te gaan waar Oracle zich juist op concentreert.

Ook plaatst hij vraagtekens bij de Network Computer. De drukte die Oracle rond de Network Computer (NC) creëert is "alleen bedoeld om te 'hypen' en niet meer dan een ordinaire truc om de aandacht af te leiden", aldus White. De wezenlijke verschillen tussen Oracles database-engine en die van Informix vormen volgens hem het 'echte probleem'.
"Ellison heeft echter wat betreft één ding van de NC gelijk: we willen allemaal kleine goedkope apparaten om op een netwerk te kunnen. Wij zien meer in een smartcard met ingebouwde processorkracht en opslagmedium. Met onze partners Hewlett-Packard en Gemplus zijn we al heel ver en zullen we een produkt introduceren dat misschien wel Network Card heet. Maar hoe het apparaat ook zal heten en hoe het er uitziet is niet zo van belang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.