Managed hosting door True

EC toont besparingen tools aan

 

Het inzetten van moderne hulpmiddelen bij het ontwikkelen van software leidt tot 20 procent lagere bouwkosten. Bovendien kan de ontwikkeltijd met een derde teruggebracht worden en worden er 70 procent minder fouten in de opgeleverde software geconstateerd.

Dit leidt tot een halvering van de testcyclus. Deze cijfers zijn vrijgekomen uit een door de Europese Commissie gesteund onderzoek naar praktijkervaringen bij Europese ondernemingen. De studie werd uitgevoerd door het Britse bureau Ovum.
Overigens is het rapportBest Practice in Software Development niet louter positief over de ervaringen van de onderzochte bedrijven. Zo blijken er veel technische problemen te zijn met moderne ontwikkel-tools. Verder blijken projectmanagers en bedrijfsleiding vaak een barrière te vormen voor effectieve inzet van de gereedschappen. Het onderzoek vond plaats onder de paraplu van het European Software and Systems Initiative. Honderd ondernemingen - klein en groot - werden gevraagd geavanceerde hulpmiddelen te gebruiken en hun ervaringen op te tekenen. Ovum noemt dit het "eerste Europese bewijs dat moderne tools voordelen kunnen opleveren".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×