Nieuwe netwerksoftware Novell en Microsoft

HOOFDDORP/CAPELLE A/D IJSSEL - Zowel Microsoft als Novell komen eind dit jaar met een upgrade van hun netwerkbesturingssysteem. Novells 'Green River'- bèta en Microsofts Windows NT Server 4.0 Bèta 2 borduren voort op hun voorgangers.

Een van Green Rivers features is een nieuwe Netware Directory Services (NDS) Manager, een grafisch hulpmiddel voor beheer en herstel van NDS partities. Windows NT 4.0 heeft een paar Administration Wizards gekregen. De belangrijkste verbetering is misschien wel de toepassing van het Windows 95-uiterlijk in plaats van de gedateerd aandoende Program Manager. Microsoft bundelt NT 4.0 met nogal wat Internet-software, waaronder de Internet Information Server, een web-server.
Novell weet nog steeds niet of het web-serversoftware zal meeleveren met Green River. Er is wel een web-server beschikbaar, maar daarvoor moet momenteel nog betaald worden. Ook is het niet duidelijk wat Novell voor heeft met het TCP/IP-protocol. Hoewel Green River een volledige TCP/IP-implementatie kent, blijft men ook het eigen IPX trouw. Voor het eerst weet Novell wel de plaagstootjes te pareren van Microsofts 'Netware-to-NT'-tools, door zelf met migratietools voor 'NT-to-NetWare' te komen. Belangrijker nog is dat inmiddels Novells directory service nu ook NT-servers kan beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.