Managed hosting door True

Corel stunt op Windows NT-markt

 

Corel Corporation breekt met de traditionele prijsmodellen voor zijn applicatie-suites voor Windows NT. Volgens het nieuwe prijsmodel voor grote klanten, zullen de prijzen niet meer per desktop, maar per server worden berekend.

Corel vraagt nu nog maar 895 dollar voor elke Windows NT-server die uitgerust wordt met Corels nieuwe applicatie-suite. Tot voor kort werd er door Corel en Microsoft ongeveer tweehonderd dollar per desktop-computer berekend. Voor bedrijven met een groot aantal PC's betekent de nieuwe prijspolitiek een prijsdaling met een factor tien of meer.
Sinds de overname van de Wordperfect-divisie van Novell heeft Corel voortdurend het prijswapen gehanteerd om door WP verloren gegaan terrein terug te veroveren. Met succes zoals het nu lijkt. Van de nieuwste versie van Wordperfect, gelanceerd in mei jongstleden, zijn er inmiddels een miljoen exemplaren afgezet. Volgens recente marktonderzoeken zouden er van de applicatie-suite in juni en juli meer exemplaren zijn afgezet dan van Microsoft Office.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×