Corel stunt op Windows NT-markt

Corel Corporation breekt met de traditionele prijsmodellen voor zijn applicatie-suites voor Windows NT. Volgens het nieuwe prijsmodel voor grote klanten, zullen de prijzen niet meer per desktop, maar per server worden berekend.

Corel vraagt nu nog maar 895 dollar voor elke Windows NT-server die uitgerust wordt met Corels nieuwe applicatie-suite. Tot voor kort werd er door Corel en Microsoft ongeveer tweehonderd dollar per desktop-computer berekend. Voor bedrijven met een groot aantal PC's betekent de nieuwe prijspolitiek een prijsdaling met een factor tien of meer.
Sinds de overname van de Wordperfect-divisie van Novell heeft Corel voortdurend het prijswapen gehanteerd om door WP verloren gegaan terrein terug te veroveren. Met succes zoals het nu lijkt. Van de nieuwste versie van Wordperfect, gelanceerd in mei jongstleden, zijn er inmiddels een miljoen exemplaren afgezet. Volgens recente marktonderzoeken zouden er van de applicatie-suite in juni en juli meer exemplaren zijn afgezet dan van Microsoft Office.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.