NT Workstation wél webserver-platform

De kernels van het door Microsoft recentelijk vrijgegeven Windows NT 4.0 Server en Windows NT 4.0 Workstation blijken 'bit for bit' hetzelfde. Door summiere aanpassing is laatstgenoemde wel geschikt als webserver-platform.

Tot nu stelde Microsoft dat NT Workstation niet bruikbaar is als een webserver-platform. Het zou ook niet mogelijk zijn met behulp van andere settings in deregistry NT Workstation 'om te bouwen' tot NT Server. De twee kernels gebruiken ondermeer verschillendecaching algoritmen enmultitasking priorities.
Webserver-softwareleverancier O'Reilly & Associates heeft deze claims laten onderzoeken en ze blijken onjuist. Door slechts twee instellingen in de Windows NTregistry te wijzigen verandert NT Workstation in NT Server. Windows NT Server wordt door de onthulling te kijk gezet als niet meer dan een NT Workstation met een soort 'NT Plus Pack!', een aantal extra's waarin ondermeer de Microsoft IIS-webserver-software is opgenomen. Met de onthulling van O'Reilly, gebaseerd op onderzoek van ondermeer dr Mark Russinovich (zie voor detailshttp://software.ora.com/news/ms_internet_andrews.html) komt het prijsverschil van 800 dollar in een opmerkelijk daglicht te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.