Psinet zoekt expansie in Europa

Psinet, dat behoort tot de grootste Internet-providers van de Verenigde Staten, zoekt een krachtige expansie in Europa. Samen met The Chatterjee Group, waarachter de miljardair George Soros steekt, zal een 100 miljoen dollar kostend Internet-netwerk worden gebouwd.

Dit moet zich over heel Europa uitstrekken. De onderneming richt met de nieuwe investeerders een samenwerkingsverband op, waarin op den duur ook de bestaande Europese activiteiten worden gestopt. Ook het belang in World Online zal daarin opgaan.
Terwijl Psinet in Amerika zich voornamelijk op infrastructurele voorzieningen richt, zullen in Europa ook diensten worden aangeboden. World Online zal daarbij als springplank dienen, aangezien dit bedrijf al huurlijnen, vaste lijnverbindingen,hosting services, lan-diensten en, samen met de Tros, programma's aanbiedt. Het voornemen bestaat de toegang tot Internet te versnellen via satellieten. In ieder geval staat vast dat het Nederlandse netwerk van World Online een verbinding krijgt met het grotere Psinet dat over Europa wordt uitgerold. Psinet bezit 10 procent van de aandelen in World Online. Aan het eind van dit jaar zal dit 20 procent zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.