'Tag Switching' versnelt Internet

Cisco meent een oplossing gevonden te hebben voor twee grote problemen waar het Internet mee kampt: de traagheid - door overbelasting - en het ontbreken van 'quality of service', de mogelijkheid om bandbreedte te garanderen.

De nieuwe techniek, die 'Tag Switching' gedoopt is, integreert routing en switching en combineert derhalve de tweede en derde laag van het Osi-model (de gegevens- en de netwerklaag). Een 'Tag Switching'-netwerk bestaat uit een kern van tag-switches die in verbinding staan met tag-routers aan de rand van het netwerk. Deze kennen labels toe aan de inkomende gegevensstromen die zowel de bestemming als de service-klasse aangeven.
Het switchen gaat op die manier sneller. En doordat gegevensstromen (flows) gecreëerd worden, ontstaat de mogelijkheid om op hoge snelheid quality of service te garanderen (anders moet de processor ieder datapakket afzonderlijk bekijken). Tag Switching wordt geregeld door software zodat de bestaande routers en switches niet vervangen hoeven worden. Cisco heeft gebruik gemaakt van de kennis van het pas overgenomen Stratacom om de technologie te ontwikkelen. Grondig testen gebeurt pas in de eerste helft van volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.