Managed hosting door True

'Tag Switching' versnelt Internet

 

Cisco meent een oplossing gevonden te hebben voor twee grote problemen waar het Internet mee kampt: de traagheid - door overbelasting - en het ontbreken van 'quality of service', de mogelijkheid om bandbreedte te garanderen.

De nieuwe techniek, die 'Tag Switching' gedoopt is, integreert routing en switching en combineert derhalve de tweede en derde laag van het Osi-model (de gegevens- en de netwerklaag). Een 'Tag Switching'-netwerk bestaat uit een kern van tag-switches die in verbinding staan met tag-routers aan de rand van het netwerk. Deze kennen labels toe aan de inkomende gegevensstromen die zowel de bestemming als de service-klasse aangeven.
Het switchen gaat op die manier sneller. En doordat gegevensstromen (flows) gecreëerd worden, ontstaat de mogelijkheid om op hoge snelheid quality of service te garanderen (anders moet de processor ieder datapakket afzonderlijk bekijken). Tag Switching wordt geregeld door software zodat de bestaande routers en switches niet vervangen hoeven worden. Cisco heeft gebruik gemaakt van de kennis van het pas overgenomen Stratacom om de technologie te ontwikkelen. Grondig testen gebeurt pas in de eerste helft van volgend jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×