Chipkaart te kraken via PC en magnetron

Twee Israëlische wetenschappers zijn er in geslaagd om met behulp van een PC en een magnetronoven relatief snel een 'smart card' te kraken en na te maken. Dit is de tweede melding binnen een maand van lekken in de beveiliging.

Eerder maakten wetenschappers van het Amerikaanse Bellcore onderzoekslaboratorium bekend dat ze een kaartsysteem, beveiligd met een zogenoemde publieke en geheime sleutel, hadden gekraakt. De twee Israëlische wetenschappers hebben nu een zogenoemde 'secret key' kaart gefopt, een systeem waarbij zender (kaart) en ontvanger (automaat of kassa) gebruik maken van dezelfde code. De secret key-methode wordt het meest toegepast voor de beveiliging van chipkaarten.
De Israëliërs gebruikten slechts eenvoudige hulpmiddelen om de smartcard te kraken. Door de kaart even in een magnetron te leggen raakt het rekenmechanisme van slag en produceert verkeerde resultaten. Deze resultaten worden op een simpele PC voortdurend vergeleken met goede oplossingen en zo kan met behulp van wat wiskunde de codeersleutel achterhaald worden. Met deze zogenoemde differentiële foutanalyse is overigens ook de bekende Digital Encryption Standard (Des) te kraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.