Nieuwe leden netwerk-alliantie

Vier nieuwe ondernemingen hebben zich aangesloten bij de Network Interoperability Alliance (NIA). Het betreft Xylan Corporation, Madge Networks, US Robotics en First Virtual Corporation, alle werkzaam in de netwerkindustrie.

Deze ondernemingen onderschrijven hiermee het NIA-principe datinteroperabilityeen belangrijke voorwaarde is om gebruikers op eenvoudiger wijze te helpen met het bouwen van netwerken. Open en gemeenschappelijke standaarden voor netwerkprodukten vormen hiervoor de basis.
Het NIA is in mei van dit jaar gestart door 3COM, IBM en Bay Networks. De alliantie heeft een testprogramma opgezet in hetinteroperability-laboratorium van de universiteit van New Hampshire. De testomgeving is ingericht op het doen van conformiteitstests van netwerkprodukten, om zodoende de samenwerking tussen die produkten in de dagelijkse gebruiksomgeving te garanderen. Onlangs voltooide het NIA de eerste tests over uiteenlopende platforms, bekabelingstypen, besturingssystemen en netwerkprotocollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.