Tandem kiest voor NT en Intel

Tandem introduceert uitbreidbare NT-servers met Intels Pentium Pro-microprocessoren. De NT-serverclusters zullen naadloze netwerken kunnen vormen met de grote Himalaya-systemen.

Tandem ontwikkelde de hardware-technologie Servernet waarmee meerdere NT-computers kunnen worden geclusterd tot één transparant systeem. Servernet koppelt afzonderlijke computers of hardware-onderdelen via snelle dataverbindingen. De Servernet chips kunnen de centrale processoren eventueel ongemoeid laten. Het verkeer kan als het ware om de cpu worden heengeleid. Het enige dat de processoren daarbij doen is van tevoren vaststellen via welke knooppunten de data moet lopen. Servernet zorgt daarmee voor een ontlasting van de processoren.
Microsoft en Tandem kwamen begin oktober overeen dat Microsofts Wolfpack clustersoftware ook Tandems Servernet zou gaan ondersteunen. De eerste versies van Wolfpack komen begin volgend jaar uit. Microsoft hoopt met Tandems clustertechnologie in Wolfpack de reputatie van Windows NT te verbeteren. Behalve NT-servers (S110, S1000 en S1000RM) zal Tandem begin 1997 ook nieuwe Himalaya-computers uitbrengen, te weten de modellen 7000 en 70.000. Voor de eerste keer zullen die ook zijn uitgerust met Servernet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.