Centrales VS bezwijken onder surfers

In de VS is opschudding onder Internet-gebruikers ontstaan. De regionale telefoonmaatschappijen willen voor lokale websurf-telefoontjes nu ook tijdsduur-tarieven gaan invoeren, iets wat daar geen gemeengoed is.

De gemiddelde Internet-gebruiker betaalt ongeveer 20 dollar aan een provider voor ongelimiteerde toegang. De regionale centrales zijn niet bestand tegen de voortdurend openstaande lijnen van websurfers. De 'Regional Bells' vrezen dat vitale functies als de 911-alarmdienst in gevaar komen en hebben zeven miljoen dollar bijelkaar gelegd en zijn een campagne bij de FCC (Federal Communication Commission) begonnen.
De Internet-gemeenschap heeft een tegenactie ontketend onder de naam Digital Affordable Telecommunication Access Coalition. Leden zijn ondermeer: IBM, America Online, Compuserve, AT&T, Compaq, Netscape, EDS, Novell en Intel. De telefoonmaatschappijen zeggen dat het huidige telefoonnet ontwikkeld is voor 'een familie van drie personen die drie telefoontjes per dag van hooguit vijf minuten pleegt'. Bijvoorbeeld Bell Atlantic beweert alleen al in 1995 18 miljoen dollar in nieuwe apparatuur en onderhoud te hebben gestoken om het Internet-gebruik de baas te blijven. De data-coalitie noemt de aantijgingen overtrokken. Op 13 december aanstaande vergadert de FCC over deze zaak.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.