Groot tekort aan Windows NT-specialisten

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar Windows NT-specialisten starten de Arbeidsbureaus en Microsoft een scholingsproject voor werkzoekenden. Deze week hebben Microsoft en de Arbeidsbureaus in Zwolle, Amsterdam en Den Haag voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Vierhonderd werkzoekenden worden in de gelegenheid gesteld een opleiding tot Windows NT-specialist te volgen. Microsoft stelt hiervoor 400.000 gulden beschikbaar. Akam Education verzorgt de tweedaagse training, die in maart plaatsvindt. Daarna volgt een maand 'stage' bij een van de Microsoft-dealers. De opleiding wordt afgerond met een examen. Een garantie op een baan kan niet worden gegeven.
De kansen op werk zijn echter groot, gelet op de grote vraag naar dit type specialisten. Momenteel zijn er in Nederland ruim zevenhonderd Windows NT-specialisten. Dat blijkt te weinig. Door de explosieve groei in de verkoop van Windows NT-licenties is er een grote vraag naar deskundigen die het netwerkbesturingssysteem kunnen implementeren en onderhouden. Bij de grote opleidingscentra, die inmiddels de klassen al hebben vergroot, geldt voor een Windows NT-cursus momenteel een wachttijd van drie tot vier maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.