CWI wil topinstituut informatica

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) voert intensieve besprekingen met de IT-industrie om vóór 1 mei te komen met een voorstel een topinstituut op te richten op het gebied van de informatietechnologie.

Dit zegt directeur dr Gerard van Oortmerssen. Tot 1 mei kunnen bedrijven minister Weijers laten weten op welke terreinen zij topinstituten willen hebben. In deze instituten zal technologisch onderzoek van hoog niveau worden samengebracht. Vanaf 1999 stelt de overheid hiervoor jaarlijks 55 miljoen gulden beschikbaar.
Het bestuur van Fenit heeft in een vorige week gehouden vergadering vooralsnog besloten niet met een voorstel te komen om een dergelijk topinstituut op IT-gebied op te richten. Het blijft bij zijn eerder ingenomen standpunt dat IT-onderzoek het beste bij sectorale instituten kan worden ondergebracht. Van Oortmerssen zegt echter optimistisch te zijn over de mogelijkheid dat er alsnog een voorstel aan minister Weijers wordt gedaan om een IT-topinstituut op te richten. Mogelijk buiten Fenit om. Er worden gesprekken gevoerd met bedrijven uit zowel de IT-branche als 'hardere technologie-sectoren'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.