Kpmg ruilt Netware in voor NT

Het is Microsoft gelukt een grote klant te werven voor Windows NT. Het nu nog door Kpmg gebruikte Novell Netware, Appletalk en Unix moeten wijken. Het grote, internationaal opererende adviesbureau gaat wereldwijd over op Microsoft-produkten, waaronder Windows NT, Back Office en de Office-suite.

In alle vestigingen in 130 landen, op 70.000 werkplekken zullen Microsoft-produkten worden gebruikt.
In Nederland werkt Kpmg met een grote verscheidenheid aan netwerken en software. In de vestiging in Utrecht bijvoorbeeld, waar 350 consultants werken, zijn er in de afgelopen vijf jaar forse veranderingen in het lokale netwerk doorgevoerd. Tijdens de bouw van het pand werd nog een Token Ring-netwerk aangelegd, maar dat is inmiddels vervangen door Ethernet. Netware is in Utrecht al bijna uitgefaseerd, net als Appletalk. Ook de Mac-computers zullen uiteindelijk het veld moeten ruimen. De keuze voor een standaardisatie op Microsoft-produkten moet de complexiteit wegnemen van de heterogene netwerkomgeving (Netware, Appletalk) met verschillende software-versies voor de computerplatformen (PC en Mac). Om het grote internationale Kpmg-netwerk te beheren wordt gebruik gemaakt van ondermeer HP's Openview software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.