Verblijfsgegevens opgenomen in GBA

Vanaf 1 mei worden GBA-afnemers die daartoe zijn geautoriseerd, door gemeenten geïnformeerd over de verblijfsstatus van vreemdelingen.

Het project om een koppeling tot stand te brengen tussen het Vreemdelingen-administratiesysteem (VAS) en de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens is daarmee na diverse vertragingen eindelijk rond. Het VAS bestaat uit een centraal systeem bij het ministerie van Justitie en is via het politienetwerk Podacs verbonden met decentrale subsystemen bij de vreemdelingendiensten van de 25 politieregio's. De gemeenten staan via het GBA-netwerk met het centrale VAS in verbinding.
Eind vorig jaar hebben de gemeenten 'hun vreemdelingen' naar het VAS gestuurd, zodat de geregistreerden in de regio's handmatig van het GBA-nummer konden worden voorzien. Het 'terugzenden' van de corresponderende verblijfstitel naar de GBA is nagenoeg afgerond. Het op peil brengen van de kwaliteit van de persoonsgegevens heeft voor vertraging gezorgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.