Nederlandse prof valt in de prijzen

Prof. dr W.J. van der Linden heeft vorige week een Amerikaanse onderwijsprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg, als eerste niet-Amerikaan, deze driejaarlijkse prijs vanwege zijn onderzoek op het gebied van het computerondersteund ontwikkelen van studietoetsen.

De uitreiking van de '1996 NCME Triennial Award for the Application of Educational Measurement Technology' vond plaats op het jaarlijkse congres van de National Council of Educational Measurement.
Van der Linden is hoogleraar bij de faculteit Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. Daar houdt hij zich sinds tien jaar bezig met onderzoek naar de inzet van computers in het onderwijs ten behoeve van het maken, afnemen en beoordelen van studietoetsen. Zo heeft hij samen met onderzoekers van de Groningse universiteit, een zogeheten geautomatiseerd toetsservicesysteem ontwikkeld, Contest genaamd. Contest moet uitgroeien tot een volledig decision-support systeem dat testontwikkelaars interactief ondersteunt bij hun werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.