Telefoonnet via tv-kabel op komst

De komst van een tweede telefoonnet dat is gebaseerd op tv-kabel raakt in een stroomversnelling. Enertel waarin de energie-concerns die eigen kabeldochters hebben samenwerken, gaat in zee met het Canadese bedrijf Northern Telecom.

Daarnaast hoopt het op een na grootste kabelbedrijf van Nederland, Castel, binnenkort de onderhandelingen met US West over verregaande samenwerking te kunnen afsluiten. De Amerikanen hebben ook interesse in een deelname in dit bedrijf, dat als eerste kabelexploitant spraaktelefonie wil aanbieden.
Castel wil al volgend jaar zomer de concurrentieslag aan met PTT Telecom. Ter voorbereiding van de liberalisering van de telefoonmarkt wil Castel testen in hoeverre het kabelnetwerk geschikt is voor telefonie. Hiertoe zullen honderd huishoudens in Zwolle een telefoonaansluiting op het kabelnet krijgen. Voor de zakelijke markt wil Castel nog dit jaar de dienst 'Virtual Private Network' aanbieden voor communicatie tussen meerdere vestigingen. Begin 1997 hoopt het bedrijf de zogenaamdeCentrex service te bieden. Dankzij deze dienst hoeven bedrijven niet te investeren in een eigen telefooncentrale, maar kunnen zij gebruik maken van de openbare telecommunicatie-centrale van Castel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.