Veel interesse voor topinstituut

Ruim vijftien groepen van bedrijven hebben minister Wijers gemeld een technologisch topinstituut op hun specifieke werkterrein te willen oprichten. Daaronder bevindt zich ook een consortium van IT- en telecommunicatiebedrijven.

Tot 1 mei konden ondernemingen het ministerie van Economische Zaken laten weten of zij een technologisch topinstituut ambiëren. In zo'n instituut moet onderzoek van hoog niveau gaan worden verricht ten behoeve van het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid wil hooguit vijf van dergelijke instellingen financieel steunen. Daarvoor trekt zij 55 miljoen gulden uit.
Volgens het Technisch Weekblad maakt de aanvraag voor een topinstituut op het gebied van Informatica en Telecommunicatie (ITC) een grote kans. Het voorstel wordt door het ministerie van EZ als 'zeer serieus' beschouwd. Een groep van twintig bedrijven heeft het voorstel gedaan. Daaronder bevinden zich onder ander Philips, IBM, KPN, ING, Origin, Cap Volmac, VNU, NS, ABN-Amro en ABP. Een aantal van deze ondernemingen participeert in het Telematica Research Centrum (TRC) aan de Universiteit Twente. Het is dan ook niet vreemd dat de groep voorstelt om dit Centrum de status van technologisch topinstituut te verlenen. Het weekblad van de Twentse universiteit meldt dat het TRC zich volgens de initiatiefnemers moet gaan richten op onderzoek naar multimedia-toepassingen en naar de inzet van telematica bij bpr-projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.