Escom Nederland wil zelfstandig verder

De bewindvoerders van Escom BV dat op 3 juli uitstel van betaling kreeg, proberen de Nederlandse poot van het Duitse Escom-concern zelfstandig voort te zetten. De beide bewindvoerders, mr H.Th.

Bouma en mr. R. van de Klashorst, werken daarvoor momenteel een plan uit. Tien jaar na de oprichting moest het Duitse Escom AG vorige week maandag het faillissement aanvragen. Het concern dat twee weken daarvoor uitstel van betaling had gekregen, bleek alle krediet bij de banken te hebben verspeeld. Er was zelfs geen geld meer in kas om de periode te overbruggen tot een saneringsplan was afgerond. Dochterbedrijven Escom Business (netwerken) en Cube blijven buiten het faillissement.
Escom zegt het slachtoffer te zijn van de enorme prijsval bij PC's en belangrijke componenten. Maar het concern had ook te kampen met kwaliteitsproblemen. Uit een onderzoek onder lezers van het Duitse PC Welt bleek dat veel kopers ontevreden waren over hun Escom-PC. Ook de service schoot tekort. Het faillissement kost 4400 mensen hun baan. In Europa had Escom 460 winkels. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 2,35 miljard DM. In Nederland was Escom na Compaq de grootste PC-verkoper. Siemens Nixdorf, groot-aandeelhouder in Escom, zal naar verwachting als gevolg van het faillissement enkele miljoenen moeten afschrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.